Sponsorevent och tävlingspremiär

Innan tävlingspremiären så hade jag ett mycket lyckat sponsorevent i skidtunneln med SMC. På förmiddagen hade vi ett teoripass kring utrusning där vi koncentrerade oss kring längdskidans spann. Det är oerhört viktigt att få en skida vars spann är anpassade till skidåkarens vikt. Efter teorin gick vi in i skidtunneln där vi överförde den teoretiska genomgången av spann för att tillämpa spannet praktiskt i verkligheten. Efter lunchen var det dags för individuella teknikpass i klassik teknik samt i skate. Det var en väldigt bra dag med intresserade och positiva deltagare. Jag tackar för en bra dag! Här nedan är en bild på gänget.
 
 
I fredags så var det dags för tävlingspremiär på snö i Bruksvallarna. Denna tävlingspremiären var annorlunda mot tidigare år. Detta året hade jag nämligen enbart åkt 1 SKIDPASS innan premiären! Jag har aldrig startat tävlingssäsongen med så lite skidmil i benen. Bakgrunden till detta är att snölägret som jag skulle genomfört för 2 veckor sedan i Grönklitt blev inställt p g a att det inte fanns någon snö. Så förutsättningarna var tuffa för min del. Jag hann med ett klassiskt pass dagen innan den klassiska tävlingen över 10 km. Jag kände av direkt från start att det var ovant att åka skidor. Det är skillnad på rullskidor och längdskidor.... Men jag kämpade mig igenom loppet och dom avslutande kilometrarna gick betydligt bättre än dom första. Dagen efter var det dags för skate 15 km. Skate hade jag inte åkt någonting på snö innan tävlingen.... Här var det ännu mer ovant än det klassiska loppet var. Men efter ca halva loppet så gick det betydligt bättre och jag kom in i loppet bättre och bättre. Jag var ungefär i mitten av resultatlistan båda dagarna. Men dom flesta som tävlade i Bruksvallarna har betydligt mer skidmil i benen än vad jag hade så jag hoppas att en veckas träning här i Bruksvallarna på snö ska göra susen och att jag får upp farten på skidorna. I Bruksvallarna är förhållanden kanonfina och jag njuter av skidåkning i fulla drag. Det blir ca 7-8 mil skidor per dag :) .
 

Craft

Kolla in detta: www.prepareforsnow.se . En av mina sponsorer (Craft) har gjort en ny sida där det är flera roliga tävlingar. Jag har haft ett längre samarbete med Craft och jag tränar uteslutande i deras funktionella och snygga kläder :).

RSS 2.0