Då var man igång igen

Efter 2 veckors träninguppehåll så har jag nu försiktigt startat igång igen med träningen. Tyvärr så blev det lite längre träningsuppehåll än vad jag trodde det skulle bli. En vanlig förkylning brukar ta drygt en vecka men denna tog 2 veckor. Så det känns nu när jag har startat igen att kroppen inte har rört på sig på länge. Träningsförhållandena är inte de bästa just nu och helst hade jag givetvis åkt skidor men det är fortfarande barmarksträning som gäller.

Träningsdag med SMC i skidtunneln

Igår hade jag träningsdag med SMC i skidtunnlen. Vi samlades på morgonen i Torsbys skidtunneln där vi starade dagen med teori för att sedan resten av förmiddagen ha teknikövningar med skidorna på fötterna. Efter en god lunch så var det dags för personliga instruktionspass och träning i skidtunneln. Vi avslutade dagen med att återsamlas för teori samt att vi fick i oss lite ny energi. Det var inte första gången jag och SMC gjorde detta och som vanligt tycker jag att det var lika trevlig och roligt som tidigare gånger. Jag vill passa på att tacka alla deltagare och SMC med Anders Åhs i spetsen för en toppen dag!

Ingen resa till Bruksvallarna

Mitt nästa snöläger var planerat i Bruksvallarna och skulle startat på tisdag i nästa veckan. Men eftersom det inte är så bra förutsättningar där nu och att väderprognoserna inte ser så bra ut så valde jag och övriga teammedlemmar i Team Arkmek att ställa in lägret. Dessutom dras jag ju fortfarande med min förkylning och som det känns nu så kommer det ta ett tag till innan jag kan börja träna. Förkylningen har vandrat runt lite i kroppen och naturligtvis så satte den sig på stämbanden lagom till att jag skulle ha en föreläsning i Göteborg i tisdags. Det blev en utmaning att genomföra den men med tanke på förutsättningarna så gick det bra tycker jag. Det var ett intresserat gäng som lyssnade och ställde mycket frågor vilket jag uppskattade. På bilden så försöker jag lära min snart 15 månader gamla dotter att åka rullskidor ;). Heja Mariell!


Tävlingpremiär med efterföljande halsont och feber

I lördags var det äntligen tävlingspremiär i skidspåret. Efter att arrangören fått ihop en fin bana i Bruksvallarna blev det tävlingspremiär där. Jag hade hoppats på en betydligt bättre premiär. Jag  blev 119:e man. Men såhär i efterhand förstod jag att det jag hade känt i kroppen på fredag kvällen och lördagen inte var som vanligt. Nästan direkt efter loppet så kände jag mig lite konstig i halsen som bara blev värre. Jag och Anton Järnberg reste hem samma dag som tävlingen var. Under hemresan fick jag ordentligt ont i halsen och sista biten hade jag feber. Det blev en riktigt jobbig hemresa för när man känner sig så här vill man bara ligga i sängen.... Men resan blev betydligt lättare med tanke på att jag hade sällskap av Anton. Nu hoppas jag att detta går över så fort som möjligt.

Ha de bra!

Arkmek och Torsby istället för Bruksvallarna

Helgen som var så hade Magnus Johnsson 40-årskalas och firade samtidigt lite andra grejer bl a att Arkmek firade 20 år. Vilket kalas! 400 gäster var med och det innehöll det mesta man kan tänka sig. Fantastisk god mat, grym musikunderhållning, komiker, trollkar, fyverkeri och mycket mer. Jag och Marie tyckte festen var helt oförglömlig och det dröjer nog ett tag innan jag blir bjuden på något liknande....

I måndags så åkte jag till Torsby direkt efter jobbet. Egentligen så skulle jag till Bruksvallarna men eftersom det inte är åkbart där ännu fick det bli tunneln istället. Men tanken är att jag ska vara med på lördagens tävlingspremiär i Bruksvallarna så jag hoppas de får ordning på snön så att tävlingarna blir av. Jag har hunnit med 2 pass i tunneln som är välbesökt på grund av snöförhållandena runt om i Sverige.

Första snön

Jag har varit i Torsby sedan i lördags kväll och hunnit med några pass i skidtunneln. Det är första gången jag åker skidor sedan i mars och det känns lite ovant. Som vanligt känns skidorna ovanligt långa.... Tyvärr så är det inte riktigt lika roligt att åka i tunneln som utomhus och på riktig snö, väldigt långt ifrån faktiskt. Men jag kan trösta mig med att det inte finns så många andra platser i Sverige just nu där man kan åka skidor. Jag vet bara ett ställe till och det är Östersund. Jag har haft sällskap här av bl a klubbkamrater. Det var ett imonerande gäng ungdomar som var här. Det var fullt av rödklädda åkare i tunneln. Kul att se. Nu återstår det bara ett pass i tunneln sedan bär det av hemåt igen.

RSS 2.0