Träning med Smålands skidförbund

I helgen var jag ansvarig för att juniorer och seniorer fick hård träning i mina hemmatrakter. Jag ordnade ett träningsprogram som vi följde med individanpassat schema för var och en av lägerdeltagarna. Vi hade fint väder hela helgen förutom att sikten inte var speciellt bra idag på Komosse där vi sprang en löprunda. Med bra sikt på mossen kan det vara lite svårt att veta var man är på mossen då det mesta ser likadant ut vilket nu var ännu svårare med tanke på att det låg en tjock dimma över hela mossen. Man såg inte mer än 50 meter framför sig. Därför rörde vi oss inte alltför långt ifrån spångarna så vi visste på ett ungefär var vi var.

Vi genomförde träningen så som jag hade tänkt mig och det var ett härligt gäng, bra stämning och jag hade bra assistans av bra ledare.


Mariell på prisutdelningen på Stora Torget i Borås efter Kretsloppet. Hon verkar vara lika glad som pappa ;)

Träningssällskap

Efter mitt lopp i Kretsloppet så uppmärksammades mitt resultat på en av Sveriges största längdsajt samt i lokala tidningen. Kul.

Under veckan har jag haft bra träningssällskap av Anton Järnberg. Han var stark på rullskidsintervallerna som vi körde tillsammans. Det känns som båda rullskidsintervallpassen blev betydligt bättre med Anton som sällskap än om jag hade genomfört de själv.

En helt annan sak: det hade varit kul att köra något rullskidpass på torr asfalt. Jag är förvånad över hur mycket det kan regna....


Kretsloppet - 3:a!

Igår sprang jag Kretsloppet i Borås. Det är tredje året tävlingen arrangerades och jag har varit med en gång innan. Det har vuxit till en riktig löparfest. Totalt nästan 5000 deltagare och drygt 3000 som sprang i den klassen jag deltog i nämligen 10 km! Förra året blev jag femma och var med i vinnande laget laget i lagtävlingen. De tidigare löptävlingarna i år har jag valt att öppna lite lugnare än vad jag gjorde igår och gå ut lite offensivare. Han som vann loppet (internationella löparen Laban Siro) var jag och hela startfältet helt chanslösa att hänga med och han drog ifrån övriga fältet redan efter 500 meter.... Jag hade sällskap med min lagkamrat Fernando Dinis i början och större delen av loppet och han höll farten i våran klunga i ca 7 km. Jag sprang hela loppet i klungan efter Siro. Vi var 5 löpare i klungan som mest. Men vid 7 km släppte första och när det var ca 1,5 km kvar höjde Karl Borgö (som har tagit SM-brons på 800 meter vid senaste SM:et) farten. Då släppte min lagkamrat Fernando. När det var knappt 1 km kvar höjde Karl farten ytterliggare och jag fick svårt att hålla ryggen på Karl och då fick även fjolårssegraren, Christian Arnesson, svårt att hålla min rygg. När det var 500 meter kvar så hade jag alldeles för mycket mjölksyra i kroppen och Karl höll för hög fart för mig. Men luckan till Christian hade ökat. Jag försökte hålla farten så gott jag kunde och bevaka min 3:e plats och det gjorde jag. I mål var jag helt utpumpad men efter några minuters återhämtning var jag på benen igen. Jag  var mycket nöjd över min 3:e plats och så vann mitt lag, Team Arkmek, lagsegern. Tiden blev bra för att vara jag, 33 min blankt på den kontrollmätta banan. Här nedan föjer några bilder från dagen. Jag fick med mig hela familjen på tävlingen vilket jag tycker är fantastiskt kul.


Vi har kommit fram till Borås. Snart dags att börja värma upp.


Ca 1 km kvar till mål. Jag ligger 2:a på bilden. Vi kom in samma ordning i mål som bilden visar


Efter målgång.


Prisutdelning på torget. Medaljörerna: 1.Laban Siro 2.Karl Borgö 3.Markus Jönsson


Intervju med mig på Stora Torget.


Intervju och prisutdelning i lagtävlingen där vi vann. Våra placeringar blev: 3, 5, 12 och 13. Anders och Magnus på bilden och Fernado Dinis saknas på bilden.


Bästa sällskapet på hela dagen! Mysig middag på kvällen på en spansk restaurang där vi åt fantastisk god Tapas. Mina tjejer på bilden :).


Hallands Rullski

I söndags så åkte jag och min träningkompis på hemmaplan Anton Järnberg till Simlångsdalen för rullskidstävlingen Hallands Rullski. Jag var med i tätgruppen hela loppet. I början var vi en ganska stor grupp som efterhand blev mindre när farten höjdes. När vi närmade oss målet var vi 3 stycken i tätgruppen men jag fick bita ihop ordentligt till och från sista 4-5 km. När spurten drogs upp lyckades jag till slut fixa en andra plats ca en halv meter efter segraren. Resutatlista hittar ni här.

Nytt samarbete

Jag kan stolt presentera att jag börjat ett nytt samarbet med Lidéns Friskvård. Det känns bra och jag har redan besökt deras gym några gånger och rekommenderar verkligen detta gym. Deras gym är fullutrustat och det passar alla som vill träna, både konditionsträning och styrketräning.


På en länk till....

En av de ledande skidsajterna i Sverige valde att uppmärksamma min skidåkning. Klicka här.


Artikellänk

En liten länk till en artikel från gårdagens Ulricehamns Tidning.

http://www.ut.se/sport/markus-vill-trana-pa-hemmaplan(2932195).gm


Ha det bra!

Ny blogg och Tidaholmloppet

Jag vill börja med att hälsa er välkomna till min nya blogg.

I igår så fick man äntligen tävla igen. Det var ju ett tag sen sedan sist. I lördags så åkte jag Tidaholmsloppet. Det var gemensam start och jag valde att åka den långa banan, 53 km klassisk stil. Vädret visade sig från sin bästa sida så det blev en fin resa under loppet. Jag tycker tävlingen var väldigt bra arrangerad och det var en fin bana. Jag rekommenderar varmt denna tävlingen för skidåkare.

Min form däremot var jag tveksam till då jag bara hunnit träna i ca 1 vecka innan tävlingen efter en förkylning som gjorde att jag inte kunde träna på drygt en vecka. Jag kom 2:a i loppet efter spurt bland 5 åkare. Vi 5 kom loss ganska tidigt av loppet och höll ihop hela vägen. Ca 200 meter innan mål så drogs spurten upp och där blev jag alltså 2:a. Jag vill passa på att tacka Ulf från Falköping för oväntad hjälp med drickalangning som var nödvändig denna varma dag.

Här kommer en länk som min gamla skidgymnasie kompis har skrivit om Team Arkmeks medverkan på 12-timmars. http://erikwickstrom.se/2011/08/30/sweden12hroller-pa-falkenbergs-motorbana/


RSS 2.0