Det var längesedan

Nu har det gått alldelse för lång tid innan jag skrivit. Jag ber om ursäkt för det till ni som läser.

Efter min vurpa så fick jag träna begränsat i några dagar. Det som satte störst hinder för träningen var axeln men det som gjorde mest ont och höll i sig längst var min näsa men det påverkar inte min träning nämnvärt.

Det har varit fullt upp de senaste 2 veckorna. Jag har bl a varit på några längdträffar för min sponsor Sportmarket(Fischer och Swix). Det har varit roligt och jag har haft sällskap av Anton Järnberg och jag tycker vi jobbade på bra i Göteborg. Jag har även varit på längdträff i Trollhättan och det är faktiskt lite därför jag uppdaterar bloggen. För en bekant som besökte träffen kommenterade faktiskt att jag inte uppdaterat på länge. Jag tyckte det var väldigt kul att höra att han läste bloggen och samtidigt fick jag lite dåligt samvete. Jag trodde faktiskt att min läsarkrets var mer lokal men jag blev glatt förvånad att jag har läsare mer än hemomkring.

I lördags innan längdträffen så åkte jag en fin rullskidstävling, Rådarullen. Jag blev 3:a och jag fick jobba på hela vägen för att hänga med in till spurten men väl där hade jag inget att sätta emot och fick nöja med att bli 3:a och fått ett riktgit bra träningspass inför vinter. Det var ganska blött hela tiden och jag var väldigt nöjd med att ha monterat på stänkskärmar till loppet på mina Swenor Alu Tech racing men vad hjälper det när alla andra kör utan.... Jag var brun i ansiktet av allt stänk från andras hjul. Tur att jag som vanligt hade mina Casco (SX 20) brillor på mig så jag i alla fall kunde se utan problem.

Imorgon är det dags för årets 4:e bröllopsfirande. Tidigare år har det ungefär varit ett bröllop vart annat år och i år blir det fyra....

Ha de fint!


Vurpa, bruten stav och näsblod

Idag körde jag rullskidstävlingen Höstrullen som går mellan Ulricehamn och Borås på banvallen. Vi hade åkt i ungefär 1 timme och 30 minuter när placeringarna skulle fördelas. Jag kom in bra på upploppet när jag skulle ta mig upp till andra platsen men tyvärr så blev det trångt i utgången av sista kurvan och jag hade ingenstans att ta vägen utan åkte av asfalten och sedan tog det tvärstopp och jag stod bokstavligt talat på nästan. Hjälmen tog den största smällen, tur det. Jag kom i mål med bruten stav och näsblod.... Det hade jag ju inte riktigt tänkt mig. Just nu har jag mest ont i en svullen näsa och är lite öm i armbågen och axeln men jag tror detta har gått över om några dagar och då kan jag nog träna som vanligt igen.

Löptävling

Av lite olika anledningar så blev det löptävling i helgen som var istället för en rullskidstävling. I lördags så sprang jag Mössebergslunken i Falköping. Terrängtypen bestod av stig och skogsvägar och det var 2 varv på en 5 km slinga.

Efter en snabb start så kände jag att han som tillslut vann tävlingen hade en för hög fart för mig och jag med övriga startfältet släppte iväg honom redan efter drygt 1 km. Jag och en löpare till följdes åt i kampen om andraplatsen och jag höll uppe farten och vid ca 6 km vid banans längsta stigning lyckades jag rycka åt mig en lucka som jag höll och dryga ut. Men Linus Wirsen som tävlar för IK Ymer började få upp farten ordentligt och gick förbi 3:an i loppet och tog in sekund efter sekund på mig resten av loppet. Jag lyckades dock hålla undan men han pressade mig ordentligt sista 3 km. Han var bara några sekunder efter mig i mål. Men jag höll bra fart sista delen av loppet för jag tog in ca 15 sekunder på vinnaren sista 2 km. Jag är nöjd med min andra plats och här är länken till resultatlistan.

 
Svalkar mig innan start i det varma höstvädret.


Taktikprat innan start med klubbkamraten Anton Johansson.


3 km in i loppet. Jag är först på bilden och 2:a i loppet.


Ca 50 meter kvar till mål.


Mariell var med och hejade på :).

RSS 2.0