Rullskidsläger

Även i år kommer jag arrangera ett rullskidsläger. I texten som följer har jag kopierat texten från min inbjudan. Hör av er om ni vill vara med!
 

Rullskidläger 2014 i Ulricehamn


Då var dags att bjuda in till rullskidläger i Ulricehamn 27-29/6. För sjätte året i rad kommer det att ordnas ett nationellt rullskidläger där åkare från hela Sverige är välkomna. Lägret riktar sig till alla, både till dig som åkt ett tag och vill bli en bättre rullskidåkare och till dig som är nybörjare och vill ha tips och råd av mer erfarna åkare. Nytt för i år är att vi kommer lägga in ett styrkepass utöver rullskidspassen. Vi tror att detta pass kan vara till väldigt stor nytta för alla skidåkare för det är ett pass som många glömmer av i sin skidträning. Styrkepasset kommer att genomföras på Nordic Wellness Gym (www.nordicwellness.se/vara-klubbar/jonkoping/ulricehamn/) i Ulricehamn.

 

Lägret hålls även detta år i skidmetropolen Ulricehamn med boende precis som ifjol på
Hotell Bogesund (www.hotellbogesund.se) med helpension. Ulricehamn är perfekt för rullskidåkning med den långa asfalterade banvallen och natursköna småvägar med minimal trafik. Vi kommer att bo mindre än 100 m från banvallen vid sjön Åsunden med fina badmöjligheter. Bara ett hundratal meter norrut på samma banvall startar varje höst rullskidstävlingen Höstrullen (www.hostrullen.se).
Kom och träffa likasinnade åkare från hela landet. Träna med de bästa och bli sporrad till bättre resultat. Under lägret kommer det finnas möjlighet att provåka rullskidor och stavar från Swenor.

 

Ledare i år är Markus Jönsson från Tranemo IF och Team Ski and Run. Han kommer att ha hjälp av erfarna instruktörer som är väl bekanta med rullskidsvägarna runt omkring Ulricehamn. Markus bor i Ulricehamn och bedriver sin satsning härifrån. På det sättet kan han ge er de bästa tänkbara träningsrundor som Ulricehamn har att erbjuda. Dessutom kommer Markus att dela med sig av sina erfarenheter från livet som skidåkare.

 

Ledare:

Markus Jönsson

Klubb Tranemo IF, Team Ski and Run.

Meriter: 5 gånger topp 20 i Vasaloppet. Som bäst 9:a och i år 19:e. 11:a på Marcialonga 2011. 8:a på SM 5-milen 2012. SM-guld i rullskidor 2012, SM-brons i rullskidor 2013. Före detta skidgymnasietränare.

Program:
Fredag 27 juni:
14.00 Samling Hotell Bogesund

14.30 Start första passet rullskidor

17.30 Middag
19.30 Samling styrketräningspass (inomhus skor krävs)
21.30 Kvällsfika

Lördag 28 juni
07.30 Frukost
09.30 Tävling – Jaktstart OBS. tävlingen är frivillig och det erbjuds alternativ för de som inte vill tävla

13.00 Lunch
15.00 Distanspass klassiskt eller skate fokus teknik
18.00 Middag

Söndag 29 juni
07.30 Frukost
09.00 Gemensamt långpass klassiskt
13.00 Lunch och hemresa

 

Observera att detta är ett preliminärt schema och vissa ändringar kan komma att göras.

Förutom på tävlingen, där tävlingshjul är tillåtet, rekommenderas träningshjul. På lördag kväll kommer vi också att kunna bjuda på intressanta föreläsningar/produktinformation om rullskidor och tillbehör.

Kostnaden för boende, träning, tävling och mat är 2895 kr del i dubbelrum (enkelrum 3300 kr). Kostnad utan logi och mat är 995 kr. Sista anmälningsdag är 10 juni. Anmälan är bindande. Anmälan sker via e-post på adressen: markus.tranemoif@gmail.com

 

Vi har plats för ca 40 deltagare och först till kvarn gäller.

 

Har ni några funderingar tveka inte att höra av er.

 

Med vänlig hälsning

Markus 073-720 72 83 och instruktörer


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0